Nieuwsbrief 6. Januari & Februari 2012

Ondertussen is de maand januari van dit nieuwe jaar  al weer achter de rug. Dan besef je pas hoe snel tijd gaat... In elk geval wens ik jullie van wat er voor dit jaar is overgebleven, veel geluk, gezondheid en harmonie toe.


Na de drukke periode van de afgelopen maanden (want druk was het zeker), maken wij ons weer op voor een gezond-, maar vooral culinair 2012 met veel boeiende activiteiten. 
Onze nieuwe agenda nr. 6 reikt tot en met april en staat bol van interessante suggesties waar u zeker van zult genieten, graag tot gauw bij Gasthuis du Soleil in Doesburg.

Agenda

Agenda t/m april 2012

Meld je nu aan voor onze 3-delige cursussen!

14-02-2012: Dinsdag Workshop Mediterrane tapas.
21-02-2012: Dinsdag Cursus 3-delig "De Italiaans-Toscaanse keuken". (06-03/20-03)
22-02-2012: Woensdag Workshop Asian Temptation. (4-gangen)
28-02-2012: Dinsdag Cursus 3-delig "Koken met meer smaak". (13-03/27-03)
29-02-2012: Woensdag Workshop "De Indische keuken". (4-gangen)
07-03-2012: Woensdag Workshop "Vegetarische specialiteiten". (4-gangen)
03-14-2012: Dinsdag Workshop "Sushi".
10-04-2012: Dinsdag Cursus 3-delig "De Italiaans-Toscaanse keuken". (24-04/8-05)
17-04-2012: Dinsdag Workshop "Wereldtapas".
27-04-2012: Vrijdag Masterclass "De Thaise keuken" o.l.v. TV-kok Lonny Gerungan. = VOL
16-05-2012: Dinsdag Masterclass "De Thaise keuken" o.l.v. TV-kok Lonny Gerungan.
     
     
     

Direct inschrijven voor een workshop.


Interessant

Onze websites zijn onlangs aangevuld met een video-rondleiding van onze mooie en bijzondere locatie alsmede een impressie van een kooksessie,  opgenomen tijdens onze succesvolle BBQ/Outdoorcookingworkshop.

Gasthuis du Soleil brengt u video!

Veel kijkplezier op http://www.gasthuisdusoleil.nl/dusoleil/rondleiding.
Binnenkort zal op onze websites de nieuwe rubriek "recepten" verrijkt worden met vele succesvolle recepten van onze kookworkshops, dus "stay in touch with us"!

Uw koksmessen slijpen bij Gasthuis du Soleil

Tijdens de komende Culturele Zondag van a.s. zondag 5 februari, zal naast de presentatie van nieuwe kunstwerken in ons Gasthuis du Soleil, een doorlopende demonstratie gegeven worden van het slijpen en polijsten van koksmessen.

Paul Welling zal dan laten zien hoe u zelf op doeltreffende manier uw botte messen weer kunt slijpen en polijsten zodat ze weer vlijmscherp zijn.

U kunt ook uw messen bij ons inleveren, waarna u ze na 14 dagen weer kunt ophalen. Informeer naar de mogelijkheden.

Gasthuis du Soleil dé ideale locatie voor parties en bruiloften

Met de adembenemende ambiance van een Rijksmonument uit de 14e Eeuw biedt Gasthuis du Soleil u een unieke en intieme locatie midden in het historische stadscentrum van de Hanzestad Doesburg.

Deze sfeervolle setting leent zich dan ook bij uitstek voor een receptie, bruiloft, familiefeest, jubileum of andere feestelijke bijeenkomst. Uw party wordt hier absoluut een onvergetelijke ervaring!
Door het samenvoegen van ruimtes bieden wij de mogelijkheid voor arrangementen tot 80 personen. Bij geschikt weer heeft u bovendien de beschikking over onze prachtige, poëtische stadstuin en kan de capaciteit worden uitgebreid naar 100 personen.


Met onze ‘nonstop food-experience’ tillen wij ieder arrangement naar een hoger niveau, waarbij uw gasten van begin tot eind aangenaam culinair worden verrast met een voortdurende stroom van ‘live’ bereide gerechten.


Smaaksensaties, gecombineerd met een perfecte visuele presentatie en afgestemd op de ambiance van UW  evenement. Informeer naar de mogelijkheden!

 

Besloten vaste kookgroepen (M/V)

Wilt u zelf met vrienden een kookclub beginnen die 1x per maand of 2 maanden  gezellig met elkaar komen koken in onze kookstudio, dan kan dat. Wij helpen u graag daarbij met wisselende recepturen, afgestemd op de seizoenen en ambities van de leden van de groep. Wij doen ook eventueel voor u de inkoop en zorgen voor de mise-en-place zodat er s'avonds geen kostbare tijd verloren gaat.


De deelnemers komen binnen rond 18.30 en gaan vrijwel direct aan de gang. Geen borreltoestanden en kletspraatjes van tevoren. Dit is serieus. U komt dan samen in onze prachtige kookstudio, voorzien van de modernste apparatuur van ATAG. (gas, inductie, combi-stoomovens, noem maar op)  Een lust voor het oog en een zegen om mee te werken.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wit u zich aanmelden als nieuw lid, neem dan direct contact met ons op.

 

Masterclass o.l.v. TV-kok Lonny Gerungan

"De Thaise keuken".

(Datum 16-05-2012 aanvang 18.30 uur)

De TV opname voor Indotv.nl samen met Lonny Gerungan van eind november was voor mij een onvergetelijke ervaring. De uitgebreide instructievideo is hier te zien.

Geïnteresseerden in de authentieke Thaise of Indonesische keuken bieden wij een boeiende en leerzame ‘Masterclass’ aan (door de ‘master’ himself) tegen een aantrekkelijk tarief van € 72,50 p.p. exclusief dranken. (drankenarrangement ad. € 13,50 p.p.)


Zoals ik eerder aanhaalde zal deze  Masterclass van Lonny (vanaf 18.30 uur) in het teken staan van de bereiding van een 3-gangen Thaise maaltijd met een amuse. Voor zijn masterclasses hebben we 12 deelnemers nodig die worden opgesplitst in werkgroepjes van ieder 4 personen. Ieder werkgroepje zal de bereiding op zich nemen van het volledige 3-gangenmenu zodat iedere deelnemer alle gerechten leert die op het menu staan. Na afloop krijgt men de recepten mee. (als bewijs.)


De gerechten worden allemaal bereid met dagverse producten en op de authentieke manier.
Deze kookworkshop valt onder de noemer ‘masterclasses’ omdat het een ‘special’ is onder leiding van de bekende tv-kok Lonny Gerungan, de instandhouder van de originele en authentieke Indonesische en Thaise keuken in Nederland.


Het wordt dus weer helemaal zoals ze in Indonesië zeggen: "ENAK  SEKALI!!".

 

Gasthuis du Soleil
Gasthuisstraat 8
6981 CS DOESBURG. Telefoon: (+31)6 51 09 17 67.  Tel. lokatie: (+31)313 48 45 30
www.gasthuisdusoleil.nl
info@gasthuisdusoleil.nl

De nieuwsbrief ook op de e-mail ontvangen?

Afmelden