Filmopnames
voor ATAG

Ik heb een dag meegewerkt aan een promotiefilm voor de nieuwe Atag Wokbrander. Wat een geweldige ervaring! Met een complete crew van geluidsmensen, camaramannen, lichttechnici en een regisseur zijn we een hele dag intensief bezig geweest om het wokproces zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Wat een perfectie wordt er door die ploeg gevraagd! Ik ben er dan ook van overtuigd dat er prachtige opnames zijn gemaakt en dat de uiteindelijke film mensen zal doen smachten naar die nieuwe wokbrander. En ik ben er maar wat trots op dat ik daar een steentje aan heb mogen bijdragen. Klik hier om het resultaat te bekijken op de site van ATAG.

Filmopnames bij Atag

Hierboven zie je hoe zo'n opname tot stand komt. Ze willen echt het eten in de wok zien. En dus zit men echt bijna op mijn handen om maar zo goed mogelijk de detalis in beeld te kunnen brengen. En normaal ben ik heer en meester in de keuken, maar in dit geval moet ik nauwlettend de aanwijzingen volgen. Tenslotte is het een hele toer om olie in slow-motion in de wok te schenken en dat ook nog zo dat het licht mooi de transparantie van die goudgele olie laat zien. Gelukkig hoef ik daar in mijn eigen keuken niet altijd bij stil te staan.

Filmopnames Atag

Om zo goed mogelijk in de wok te kunnen kijken met de camera, is er een stuk uit de wok gezaagd. Dat gat is weer opgevuld door er een glasplaat tegenaan te zetten. Zo kun je toch koken en kan de camera in het hart van de pan kijken. Vernuftig he!