Culturele Zondag Doesburg:
al 20 jaar lang een bijzondere kunstroute.

De historische schoonheid van de pittoreske Hanzestad Doesburg was 20 jaar geleden al een reden voor kunstenaars om zich hier te vestigen. In de loop der jaren is Doesburg steeds meer een pleisterplaats voor kunstenaars, galeries en musea geworden.

Deze twee ingrediënten maken Doesburg de ideale omgeving voor een Culturele Route, waar beeldende kunst, toegepaste kunst, musea, podia en muziek vast onderdeel van zijn: De Culturele Zondagen. De prachtige monumentale gebouwen, het middeleeuwse stratenplan en de gastvrijheid van de stad maken Doesburg de moeite van het bezoeken waard, helemaal tijdens deze bijzondere zondagen. De Culturele Zondag - elke eerste zondag van de maand - voert bezoekers langs een scala van ateliers van gerenommeerde kunstenaars, bijzondere musea en inspirerende podia.

Tijdens de Culturele Zondagen is Gasthuis du Soleil open en laten wij u graag kennismaken met onze culinaire kunsten. Chefkok Rene laat u zien en proeven van zijn creaties en vertelt graag wat Gasthuis du Soleil kan doen voor uw feest, bijeenkomst, receptie of besloten diner. En hij zal zeker vertellen over de kookworkshops en andere culinaire activiteiten van Gasthuis du Soleil. Laat u inspireren...

Bij mooi weer is het gezellig toeven in de stadstuin van Gasthuis du Soleil. 

Info bij de VVV of www.culturelezondagdoesburg.nl. Folders van de route overal aanwezig.

Proeverijen

Bij de bereiding van onze gerechten gebruiken we producten uit verschillende landen en streken. Eerlijke producten met verfijnde smaken. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van deze producten, maar overtuigen u ook graag. Daarom houden ook regelmatig kleine proeverijen, bijvoorbeeld op de Culturele Zondagen. U kunt dan natuurlijk proeven van onze producten, maar ook de sfeer op onze locatie met poëtische stadstuin. En natuurlijk niet te vergeten van de gastvriendelijkheid van het team van Gasthuis du Soleil. Wees welkom!

Winkel Gasthuis du Soleil

En wilt u na het zien van al die kunst even een rustmomentje? Dan serveren we graag een verse kop koffie, een schuimende cappuccino, een speciaal geselecteerde thee of een mooi glas wijn. U bent van harte welkom!

Bijzondere samenwerking
Gasthuis du Soleil heeft een bijzondere samenwerking met Société Musée Lalique Pays Bas, het pal tegenover het gasthuis gelegen museum dat geheel gewijd is aan René Lalique, de edelsmid en glaskunstenaar die men ook wel de Rembrandt van de juwelen- en glaskunst noemt. Samen met Société Musée Lalique organiseren we een bijzonder arrangement, waarbij u kunt genieten van een pianorecital, een inleiding over René Lalique en zijn werk en een bezoek aan het museum. Daarna wordt bij Gasthuis du Soleil het diner bereid of gegeten, al naar gelang uw wensen.

Wanneer en hoe laat?
De Culturele Zondagen worden iedere eerste zondag van de maand gehouden van 13.00 – 17.00 uur. In juli is er geen Culturele Zondag en in augustus zijn niet alle deelnemers geopend. De locaties die deelnemen aan de Culturele Zondagen zijn herkenbaar aan de witte vlag met logo.

­