Doesburg Cultureel

'Vreemdelinc, hartelijc willecome in Doisborg'

Doesburg-cultureel-doesburg-binnenste-buiten-hanzedagen-hanzefeest

Doesburgse Hanzefeesten

Dit jaarlijkse evenement wordt meestal gehouden op de tweede zaterdag in juni.

Middeleeuws spektakel in de historische binnenstad van Doesburg. Kom en beleef Doesburg in de Hanzetijd. U kunt genieten van muziek, dans, oude ambachten, workshops en historische kledij. De dag wordt afgesloten met een parade. Diverse activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten staat het historische centrum van Doesburg letterlijk bol van de middeleeuwen. Honderden figuranten in middeleeuwse kleding schuifelen door de klinkerstraatjes. Er wordt straattoneel opgevoerd, muziek ten gehore gebracht en er zijn tientallen oude ambachten te bewonderen. Ook hebben ridders hun tenten opgezet en worden vechttechnieken en oude wapens getoond.Op de "Culi-markt" zijn diverse oude en minder oude gerechten en ingrediënten te vinden. Er is een historische raadsvergadering, kindertheater, living statues en het vee scharrelt ouderwets tussen het publiek.  Op de Hanzefeesten wordt het dagelijkse leven in de middeleeuwen ineens zichtbaar.

De Doesburgse Hanzefeesten zijn vrij toegankelijk voor jong en oud!


 

Doesburg Binnenste Buiten

Doesburg binnenste buitenDoesburg Binnenste Buiten is, al tientallen jaren, een jaarlijks terugkerend evenement in de tweede volle week van juli.

Een groots evenement voor jong en oud met straattheater, muziek, dans, dweilorkesten en tal van activiteiten. Het historische centrum van de Hanzestad biedt een uniek decor aan dit vierdaagse feest. Tijdens deze dagen laten wij u aan de hand van vele korte demonstraties kennismaken en proeven van o.a. exclusieve truffelproducten, heerlijke olijfoliën, de mooiste balsamico-azijnen en nog veel meer overheerlijke delicatessen.
Laat u inspireren tijdens onze 'life-cooking' demonstraties. Nieuwe ideeën, tips en recepten om lekker thuis aan de slag te gaan liggen dan voor u klaar. Bent u nieuwsgierig geworden?

Naast onze ‘acte de présence’ tijdens deze dagen willen wij u ook graag kennis laten maken met de vele producten en delicatessen uit onze kookwinkel. Ons assortiment bestaat uit een ruim aanbod aan exclusieve gastronomische producten, keukenapparatuur en -hulpmaterialen van absolute (kwaliteits) topmerken. Teveel om op te noemen. Heeft u speciale wensen en/of vragen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Graag tot ziens in onze kookwinkel.

Even een korte pauze? U kunt nu ook op iedere donderdag-, vrijdag en zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur naast een bezoek aan onze kookwinkel bij ons terecht voor een verse kop koffie, cappuccino, een speciaal geselecteerde thee of een heerlijk glas wijn.

U bent van harte welkom!